2023    ● Steun Oekraïne● Kerstrun

Illustration
Illustration
Illustration
Illustration

Fietsen inzamelen op de jaarmarkt voor Oekraïne

Tijdens de jaarmarkt in Vorselaar, werd met folders en via de sociale media de actie aangekondigd. Er is opnieuw heel wat reactie op gekomen. Mensen kwamen fietsen doneren of belden dat we rijwielen mochten komen ophalen.

Illustration
Illustration

Fietsen klaarmaken voor transport

Een groep Hoptimisten ging vervolgens aan de slag om de fietsen op te knappen.Als je zo’n oproep doet, zijn sommige fietsen natuurlijk niet in de allerbeste staat. Soms ontbrak er een wiel of een zadel. We hebben onderdelen van fietsen met mankementen gebruikt om herstellingen uit te voeren.

Illustration
Illustration
Illustration
Illustration
Illustration
Illustration

Fietsen op transport naar Oekraïne

Oorspronkelijk was het bedoeling dat de Hoptimisten zelf met een delegatie naar Oekraïne zouden rijden, maar dat plan werd opgeborgen. “Onder meer omdat er heel wat problemen dreigden om de fietsen over de grens te krijgen. We hebben dat nu kunnen oplossen door een Nederlandse transporteur Van Der Wal in te schakelen die ervaring heeft met transporten naar Oekraïne. Dat brengt dan wel wat meer kosten met zich mee.

Illustration
Illustration
Illustration
Illustration

Fietsen overdragen aan Caritas Oekraïne

Jos en Myriam begeleiden de transport met de 150 fietsen tot in Krakau. Waar wordt samengewerkt met de organisatie Caritas Krakau - Oekraïne om ervoor te zorgen dat de 150 fietsen bij de juiste personen verdeeld over heel Oekraïne terechtkomen. Zij maakte van de gelegenheid ook gebruik voor een bezoek aan het Duits kamp Auschwitz. Wat voor hen heel schokkend was.

enkele reacties vanuit Oekraïne

Reactie van:
Taras P. Bedankt voor de fiets, ik vond het cadeau erg leuk!!��🤝
Tanja G.Goede dag! Dit is je geschreven vanuit het dorp Zhvyrka, in de regio Lviv. Vandaag hebben we een heel leuk geschenk ontvangen: een fiets. Hartelijk dank, God zegene je. Wij zijn een gezin dat een gehandicapt kind opvoedt, 14 jaar oud. Wij zijn dankbaar voor uw vriendelijkheid, dit is een grote hulp voor ons

Illustration
Illustration